vineri, 29 mai 2009

Z de la zgomot

Daca te afli printre fericitii posesori ai unei case/garsoniere/apartament din centrul orasului sau unul care are geamurile catre o sosea importanta atunci cu siguranta stii calvarul zilnic la care esti supus si care vara atinge cote maxime deoarece geamul termopan nu mai poate sta inchis.

Toata ziua esti inconjurat de zgomot care vine de la: cîrdul de masini care la noi se numeste trafic, nesimtirea soferilor din cîrd care claxoneaza orice prostie sau imediat cum se face verde de parca toti ar avea treburi extreme de importante care nu mai pot astepta, idiotenia motociclistilor care tureaza motoarele pentru a ma duce in pragul disperarii, alarmele masinilor care nu fac inca parte din cîrd (au luat o pauza) la care am devenit aproape imun de ani de zile de cand le aud, sirenele masinilor de politie sau a celor de salvare. Ah si sa nu uit, ultima moda de publicitate cu un tip sau tipa care țipa dintr-un difuzor despre mari oferte la nu stiu ce magazin sau ceva asemanator.

Astea se intampla ziua...dar noaptea? Ai crede ca e liniste...e bine ai crede prost. Noaptea avem in primul rand salvari si politie (bine, nu chiar si in mijlocul noptii dar oricum), ocazional mai avem caini turbati si idioti care latra la numai ei stiu cine, si bineinteles sa nu uitam de specimenele de neandertal care vin cu o masina, deschid geamuri, usi si dau manelele la un volum de concert. Iar mai nou, cursele de strada unde evident trebuie sa existe turatii mari, filtre de aer sport, evacuari modificate si capete gaurite pentru zgomote 'de cursa'. Si din ce in ce mai des aceiasi idioti pe motociclete.

Daca in privinta majoritatii cazurilor nu am ce face exista doua lucruri care pot fi modificate. Motociclistii care pot fi impuscati si manelarii care pot fi torturati si pe urma impuscati (in cap, de doua ori!). Dar hai sa nu ne grabim cu asemenea actiuni nedemene de oameni civilizati.
Mai bine, in cazul celor care asculta manele noaptea de ma obliga si pe mine sa fac acelasi lucru, sa-i raportam/denuntam/what ever/ la politia comunitara. Si sa asteptam 2 ore pana vine echipajul. Poate pana atunci inventez vreo pilula magica de somn. Sau cel mai probabil cei in cauza pleaca in alta parte si deci nimeni nu pateste nimic oricum.
Iar in cazul motociclistilor sa sper ca cineva sa inaspreasca legile si, mai important, cineva sa le aplice.
Si raman cu speranta...

V

Niciun comentariu: