miercuri, 1 octombrie 2008

Fiorentina 0 - 0 Steaua

Fiorentina nu e Bayern

Ieri seara Steaua a incercat sa produca si ea o surpriza frumoasa si anume sa joace un fotbal de calitate pe parcursul a 90 de minute.

Ieri seara a intrat pe teren cu o defensiva foarte buna. 3 din cei 4 fundasi jucand bine. Cel mai bine, din punct de vedere defensiv a jucat Ogararu. Perechea de fundasi centrali a facut un meci bun desi au avut cateva greseli. Petre Marin ca de obicei, slab. In prima repriza toate mingile trimise in fata au fost proaste, la adversar.

Mijlocul a fost defensiv inca o data. Lovin a dat totul, iar Radoi desi a fortat peste masura si-a pus amprenta asupra meciului si jocului echipei chiar daca nu la fel de bine ca pana acum. Cele doua aripi, Semedo si Nicolita au avut mult de munca. Semedo a fost omul-care-rateaza-tot. S-a descurcat excelent cand a fost vorba de demarcare, de preluari din pozitii foarte grele, dar la finalizare a fost dezastru. Nicolita a ajutat defensiva hartuita de Mutu si Vargas ajutati din cand in cand si de Montolivo. In atac nu a avut realizari notabile, ba chiar doua faze fixe au fost executate prost.

Atacul. Nimic. Lacatus a facut iar greseala sa joace cu Bogdan Stancu izolat. Baiatului nu ii place sa joace singur, are nevoie de un om langa el care sa-l ajute, de un pivot. Am impresia ca Lacatus a crezut ca poate impingand-ul pe Dayro Moreno, va conlucra cu Stancu si va iesi ceva. Nu a mers nimic.
In primul rand Dayro nu joaca in fata, ci in spatele atacantilor la combinatii sau pe stanga. In al doilea rand nu a prea fost in apele lui. Nu stiu daca era doar oboseala acumulata sau vreun alt motiv. In orice caz nici Dayro si nici Stancu nu au facut nimic.
Szekely care a intrat in ultimile minute a avut un sut puternic, frumos si periculos de la mare distanta si atat. Iar Kapetanos, care a intrat in ultimile 5 minute, a reusit sa ajunga fata in fata cu portarul si ... sa nu dea gol. Mai rau decat Semedo!
Tiago a avut rolul de a betona defensiva si de a aduce siguranta. Insa culmea, in ultimile 10 minute si in prelungiri s-a alergat cel mai mult si s-a jucat cel mai haotic.

De cealalta parte Fiorentina nu s-a remarcat decat prin Mutu care a tras de cate ori a putut si a avut si o bara din lovitura libera. In rest o echipa in care s-au investit multi bani, 50 milioane de euro din cate am inteles, dar care inca cauta sa demonstreze ce poate. In orice caz a jucat mult mai bine decat in preliminarii.

Cam atat despre acest meci. Primul punct pentru Steaua in grupa care se pozitioneaza pe ultimul loc in grupa la un punct distanta de Lyon si Fiorentina care sunt pe locurile 2 si 3.

V

Un comentariu:

Wabbit spunea...

De fapt,Stancu a fst pivot :))
Cat despre puncte,cred ca vom scote 2 puncte din astea 6 meciuri.
CFR cred ca va scoate 4 sau 5.