marți, 23 iunie 2009

Vista pe regim

In postul anterior spuneam cum am reusit ca partitia C: sa fie aproape plina (100GB) fara ca eu sa imi pot da seama in totalitate de ce acest lucru se intampla.
Deci am pornit de la aproximativ 7 GB liberi, am facut putina curatenie care trebuia sa o fac, am rulat CCleaner si pe urma am capitulat.
Urmatoarea zi, adica azi, am luat-o usor de la capat. De dimineata aveam 9GB si ceva liberi, am facut o defragmentare care mi-a adus surprinzator pana la 14GB liberi si dupa aceea folosind Disk Cleanup am mai scapat de inca 4 GB si ceva din fisierele de hibernare (asa cum sugera si Alex).
Am ajuns la 19GB liberi. Eh, in conditiile astea aproape toti GB ocupati ii pot justifica.
Spun aproape pentru ca dupa ce am facut toate operatiuniile folderul meu de windows are acum 26 GB (in linux asa ceva nu ti s-ar fi intamplat niciodata).

Update. Am descoperit un folder numit winsxs care ocupa 17.4GB. Dupa mai multe cautari WinSxs vine de la Windows Side by Side care este pentru compatibilitatea programelor. E drept marele Explorer spune ca ocupa 17.4GB dar de fapt acest folder contine multe HARDLINKs-uri, adica link-uri catre acelasi fisier, de exemplu, de pe hdd. Exista si un programel care cica face cleaning dar ca idee, in general nu este bine sa se umble in acest folder!

Concluzie -> CCleaner + Defrag + Disk Cleanup te usureaza de multi GB.
Concluzie no. 2 -> Chiar daca nu folositit Readyboost, nu dezactivati aceasta optiuni din servicii pentru ca va cauza un mare delay la boot-up.

Niciun comentariu: