miercuri, 17 iunie 2009

Telefoane mobile

O scurta istorie (personala)


Cunosc, sau mai bine zis cunosteam oameni care isi schimbau telefonul mobil mai des decat isi schimbau ciorapii. Deopotriva cunosteam oameni care isi luau un telefon mobil si il foloseau ani si ani pana acesta nu mai mergea.
De aici a pornit ideea mea de a face o plimbare in trecut si de a rememora toate modele de telefoane pe care le-am folosit (mai mult sau mai putin).

Din pacate cel putin in acest moment stau prost cu memoria. Nu ma avant sa dau date exacte decat acolo unde chiar stiu.

Acum, sa fiu sincer, primul primul primul meu mobil nu mai stiu exact care a fost.
Cred ca acesta ar fi un raspuns bun:


Un Ericsson (pe vremea aceea nu fuzionase inca cu Sony). Imi placea foarte mult ca era extrem de subtire la partea inferior si un pic mai gros in dreptul bateriei care nu era acoperita de vreun capac cum sunt cele de azi. Cel mai mult ma enerva antena. In rest a fost excelent.

A urmat o perioada cand, din cauza faptului ca l-am tinut in buzunar si am aplicat multa presiune pe antena, nu l-am avut pentru ca era trimis la reparat.

Si am umblat cu un mobil gasit prin casa:



Un Bosch 607. Nu mi-a placut deloc. Antena se tot desfacea si pierdea semnal iar butonul de inchidere era prost amplasat si se tot inchidea singur.
Dupa aceea am revenit la Ericsson-ul meu.
Din cand in cand insa ma mai jucam cu cel al mamei mele care avea un:

Un 3310. Evident Snake-ul ma atragea cel mai mult.

Intr-un final Ericssonul meu era cam pe duca. Se stricase ceva la el, iar pentru a il repara trebuia sa dau o gramada de bani si nu merita.
Oricum situatia nu era prea roza atunci si m-am dus intr-un Germanos parca sau..ceva asemanator pentru a lua un mobil 'la oferta'. Deloc adeptul acestor campanii nu am avut incotro si am luat un:


Motorola C450.
Ce pot sa zic, ecranul foarte foarte mic (cred ca avea 3 linii), rezolutie mica, tastele relativ mici dar intr-un final m-am obisnuit cu ele. Imi placea totusi ca era destul de mic si fara antena (ah si pentru ca avea ecran color).

Dupa aceasta a urmat un telefon bun de tot. Cred ca era anul 2004:


Samsung P510. Un mobil care nu a avut parte de multa propaganda dar care era unic. Si din cate stiu eu, asa a ramas. Este un telefon tip clapeta, nimic neobisnuit. insa avea un motoras care il deschidea si il inchidea automat doar prin apasarea unui buton. Ecranul din interior avea 65k culori, iar cel exterior monocrom. Dar extrem de util. Am facut o gramada de poze cu el, chiar daca la rezolutie VGA. Aveam cativa mb memorie interna, nu avea card dar fie prin cablu fie prin infrarosu salvam pozele pe computer. Singurul lucru care ma enerva era faptul ca nu avea decat sonerii polifonice pe 64 de canale. Deci nu se auzea prea bine. Iar un mare bonus care i l-am atribuit firmei a fost ca dupa ce bateria incepea sa dea semne de oboseala, am schimbat-o imediat cu cea de rezerva primita 'standard' in cutia lui. Baterie care desi era un pic mai mare si un pic mai grea era dubla din punct de vedere al capacitatii fata de cea obisnuita. Dupa ce am montat-o ma simteam ca si cum as fi avut un mobil nou.
Ah si inca ceva, daca pana la acest model, foloseam telefonul mobil doar pentru audio si text, acesta a fost primul care l-am folosit pentru jocuri (am si cumparat doua am impresia) si pentru poze.

Dupa acesta, care apropo si in ziua de azi tine bateria optionala 5 zile iar sistemul de deschidere automata merge la fel de bine, a urmat un alt Samsung:


E900. Un telefon iarasi, special, avand 4 butoane touch sensitive, camera destul de buna in fine, tacamul standard. Desi este de tip slide, a rezistat admirabil de bine. In special in conditiile dure la care a fost supus. Acum insa se plange pe toate partile...si il inteleg pentru ca a fost maltratat. In orice caz, un telefon bun, surprinzator de rezistent tinand cont de 'mitul' telefoanelor slide. Mit de altfel spulberat de un alt Samsung care e prin casa, D500 care si acum se tine bine desi a fost folosit intens.
De asemenea, acesta este primul telefon cu care am incercat tot adica, apeluri, sms, mms, internet, jocuri, poze. Si am constat ca cel mai bine este sa folosesti mobilul pentru ce a fost destinat la inceput. Apeluri si sms. Poate un mms din cand in cand. Internetul este lent, scump iar dimensiunea ecranului, fie ca vorbim de acest mobil fie ca vorbim de un nokia n9x tot mica e. Jocurile sunt total de ocazie, iar pozele...oricat de mult am vrea nu se compara cu un aparat dedicat. Deci din nou, de ocazie.

Acum sa vad ce imi rezerva viitorul (in privinta telefonului mobil).
V




2 comentarii:

Wabbit spunea...

This is for you http://ffffound.com/image/51389c564e5f4728654d1237f7d0e81e75fb502b

Ana Maria spunea...

Stiu Ericsson-ul ala!! Il aveai in generala. Stiu ca atunci cand il vedeam la tine imi spuneam in gand "Ce telefon ciudat!:)"