joi, 2 iulie 2009

Cautarea

De multe ori stau si ma intreb de ce folosesc Google? De ce este numarul 1, in lume, in ceea ce priveste motorul de cautare si de ce la noi are un procentaj absolut de peste 90% din "cota de piata".

Adica, este el mai bun decat motorul de la Yahoo sau de la Microsoft?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, a venit in ajutorul meu, acest site. Tu introduci ce anume vrei sa cauti iar acesta intoarce rezultatele in 3 coloane. In fiecare coloana se regasesc rezultatele de la Google, Yahoo Search si Bing. Dar utilizatorul nu stie care rezultat de unde provine. Se uita peste "raspunsuri" si il alege pe cel care il considera cel mai aproape de ceea ce cauta el, click pe coloana respectiva si iti spune ce anume ai ales.

Si asa a inceput joaca, incepand cu lucruri generale si cautand din ce in ce mai mult tot felu de prostii in paralele notand fiecare rezultat obtinut si contorizand.

Rezultatul este...ambiguu si anume:

Google -> 33%
Yahoo -> 37%
Bing -> 30%

Ar fi totusi de mentionat ca sunt anumite 'flaws' in acest "test". In primul rand, Bing este oarecum dezavantajat pentru ca se stie ca cel putin momentan este mult mai useful pentru cei din SUA. De asemenea "testul" ia in considerare numai link-uri drept rezultate. E posibil ca un motor sa gaseasca si un anumit videoclip sau o anumita imagine pe care celalalt sau celelalte sa nu le gaseasca.

Totusi, nu cred ca exista o justificare exacta a superioritatii Google.
V

Niciun comentariu: