vineri, 31 iulie 2009

Exagerea presei legata de Steaua

Din nou toata presa exagereaza cand vine vorba de echipa Steaua Bucuresti. Au facut si ei un joc mai bun decat ce a fost pana acum, cu o echipa aproape semi-profesionista si gata...Onicas e noul Radoi, polonezul Grzelak e cel mai bun dribleur din Liga I si mai stiu eu ce alte minuni.
Si peste cateva meciuri cand o sa prinda o zi proasta o sa ii faca pe aceiasi protagonisti de doua paralele..sau aproape.
3-0, zic eu este un scor bun, in sensul ca a reflectat foarte bine diferenta de joc si de valoare dintre echipe. Pe de o parte. Pe de alta parte trebuie retinut faptul ca desi jocul a avut cursivitate, s-au vazut anumite scheme, anumite relatii de joc mai bune sau mai proaste, am avut mult de suferit la finalizare. Ma tem ca daca nu venea acel autogol, nu se mai ajungea la 3-0 ci poate doar la un 1-0 chinuit.

Steaua este la inceput de drum cu noua echipa si se vede foarte bine treaba asta. Daca este ceva de remarcat din acest joc sunt alte aspecte decat cele din presa si anume: faptul ca jucatorii au intrat pe teren mult mai siguri pe ei, mult mai motivati (amandoua intr-un mod pozitiv) si din primul minut au fost hotarati sa plimbe mingea foarte mult si sa joace foarte bine.
Mai trebuie remarcat faptul ca Andrei Ionescu nu avea nici o problema in a "fura mingea" secunde bune si mai apoi sa incerce o pasa filtranta sau o combinatie, lucru mai rar vazut in ultima perioada. De vazut cum o sa joace cand linia de mijloc a echipei adverse va avea jucatori mai experimentati sau mai puternici.
In plus, Surdu si Stancu au dovedit o eficacitate redusa la suturi pe poarta. Da, au incercat, dar multe dintre ele au fost fie destul de slabe, fie la mare distanta de poarta. Mai trebuie exersat!
De asemenea, au fost multe centrari care nu au avut un destinatar clar, din nou mai trebuiesc exersate centrarile din timpul jocului, nu din faze fixe.
In schimb, mi-a placut foarte mult ca toata linia mediana, impreuna cu cei doi atacanti se demarcau constant. Iarasi un lucru vazut mai putin in ultima perioada, pentru ca pana acum se juca cu mingi aruncate in fata si fie ce o fi...

Si nu in ultimul rand, publicul. A cantat, a aplaudat, a facut si el spectacol si a fost rasplatit pe masura.

Trebuie avuta rabdare. Sper ca Becali sa fie cat mai ocupat cu politica aia a lui si sa lase staff-ul sa isi faca treaba. Asa, vor veni si rezultate, vor veni si bani iar de aici lucrurile devin mai usoare. Tot ce ramane este sa asteptam, sa vedem daca drumul pe care il apuca Steaua si acesti noi jucatori este bun, si daca il vor putea mentine.

V

Un comentariu:

Wabbit spunea...

Eu sunt curios sa vad ce va fi dupa ce accedem in grupe. Oh, boy!
Si preferam ca Surdu sa nu lufteze la pasa aceea de la Stancu. Probabil ca ar fi fost si el aplaudat....a doua oara, in Ghencea. Ouch!