joi, 14 august 2008

Galatasaray 2 - 2 Steaua

Ieri s-a desfasurat primul meci din dubla cu echipa turceasca pentru accederea in grupele Ligii Campionilor.
Cu doua zile inainte, discutam cu Adrian si i-am zis ca iese egal, probabil 1-1. El nu, ca in mod cert cu turcii nu iese egal ca ori joaca bine si mancam bataie ori joaca prost si pierd.
Bineinteles ca nu a fost asa.
Steaua a inceput meciul extraordinar de bine. In primele minute o minge a ajuns la portar, a degajat in Arthuro, mingea a ajuns la Dayro Moreno care a inscris. Nici nu incepuse bine meciul ca era deja 1-0 pentru Steaua. Aproximativ 9 minute mai tarziu, out de pe partea dreapta executat de Golanski care arunca o minge lunga la marginea careului, un fundas advers respinge pana in centrul defensivei de unde Nicolita reia cu un volei relativ spectaculos si inscrie. Eram in minutul 13 si era deja 2-0. Personal nu imi venea sa cred. Speram sa continuam asa si sa facem un scor mare.
Din pacate, turcii au presat. Mult si bine. Avand in spate si tribunele au reusit sa reduca din diferenta pana la pauza. Golul a fost luat, din nou, pe o greseala a lui Petre Marin. Aproape toate golurile luate in acest an au fost din cauza acestui fundas mereu depasit la mingile aeriene.
Nicolita a jucat cum stie el mai bine. A pierdut multe mingi, a incercat dribling-uri aiurea, nu a dat nici o centrare buna si a alergat mult. Arthuro a alergat mult mai mult decat de obicei si comentatorul a observat acest lucru, a coborat mai mult, a fost mai mobil tragand omul dupa el si creand spatiu in axul central al defensivei.
Daca in prima repriza s-a putut vedea un fotbal nebun cu multe ocazii, a doua a fost diferita. S-a inceput in acelasi mod dar s-a terminat repede. Steaua a mai luat un gol, si deja la 2-2 toti isi aduceau aminte de meciul cu Middlesborough. Ultimile 15 minute au fost slabe, ambele echipe fiind obosite. Steaua si-a mai creat 2 ocazii, printre care si un cap al lui Arthuro care a trecut putin pe langa poarta.
Radoi a fost de departe cel mai bun jucator, facand pana la finalul meciului doar 3 greseli. Si Goian a jucat bine, Dayro Moreno la fel. Arthuro a ajutat echipa, Nicolita a alergat mult si in sfarsit cu un pic de folos marcand si el dupa aproape un an, Toja s-a vazut putin, a avut un sut periculos, cateva actiuni, destul de multe mingi pierdute dar nu se putea cere mai mult de la el in conditiile date. Lovin nu mi-a prea placut, Ov. Petre se vedea ca e obosit iar Golanski pare un pic dus cu pluta. Zapata a facut un meci bun si cu putin noroc putea sa evite si golul 2 dar nimic nu i se poate imputa.

Din punct de vedere tehnic, pe foaie un 2-2 scos in deplasare este un rezultat foarte bun. Situatia reala insa nu este asa buna deoarece in 2 saptamani pana cand este returul, echipa adversara are timp sa isi imbunatateasca jocul, sa se simta mai bine colegii si sa revina si unii din jucatorii importanti care au lipsit din cauza accidentarilor.

Urmeaza meciul cu FC Arges care va fi greu din cauza energiei pierdute ieri si a timpului scurt la dispozitie. Cred ca e timpul ca antrenorul sa faca niste modificari si sa nu mai foloseasca aceeasi oameni pana la epuizare. Vom vedea.
V

Niciun comentariu: