luni, 14 septembrie 2009

Schimbare de situatie

A trecut ceva timp de cand cel mai nefolositor om al meciuliu sa fie Nicolita. De data asta Ninu i-a luat locul cu succes. Inca nu dau prea tare in fundas pentru ca dupa un meci prost nu e just sa-l faci cu ou si cu otet.

Revenind la Nicolita, de data asta a reusit chiar lucruri utile. A dat pasa de gol pt Stancu pentru a deschide tabela, a recuperat mingi utile iar totul a fost incoronat cu un gol spectaculos. Un gol care, orice ai zice nu e deloc deloc deloc usor sa-l dai. In primul rand e greu sa lovesti minge si dupa aceea sa o si directionezi spre poarta.

Iti trebuie mult noroc, si de asta a avut Nicolita cu tona ieri seara. Bun, jos palaria pentru meciul de aseara jucat la Medias cu Gaz Metan terminat 2-4.

DAR, evident marii jurnalisti din presa sportiva iar au inceput..."Banele ne cerem scuze", "Jos Palaria Banel", "Iarta-ne, Banele!" si tot asa. Oameni buni....ridicam in slavi un om care a dat un gol pe an, care meci de meci face numai greseli si nu ajuta echipa? Pentru ce? Ca a facut in sfarsit un meci bun, contra unei echipe modeste sa fim serios!? A pus mari probleme Stelei, foarte adevarat dar nu din cauza valorii ci din cauza prostiei noaste, adica a echipei Steaua.

Nu poti dupa un singur meci facut bun sa scrii atat de mult despre el si atat de dramatic. Nu e nimic dramatic in a fi fotbalist. Vii la o echipa si o ajuti sa isi indeplineasca obiectivele. Cum stii tu mai bine. Daca stii. Daca nu, te duci in alta parte. Scurt. Cu timpul incepi sa tii la echipa etc si sentimentalisme din astea. Dar asta o fac oamenii de valoarea care au si niste principii (Gerard, Messi, Terry) etc. si care pot ramane acolo o vesnicie cum e in cazul lor.

Tocmai acum citeam blogul unui ziarist care zicea: "Banel a aratat aseara ca un mare fotbalist" Eu as zice mai degraba ca a aratat ca un robot cu mult noroc. Stiti de ce? Pentru ca daca va uitati si la alte meciuri, o sa vedeti de mai multe ori cum incearca ceva asemanator. De cele mai multe ori o recentreare ceva, o minge pierduta la marginea terenului nu stiu dar nu pe poarta ca era prea evident. Deci el a fost invatat asta, a mai incercat si in timpul meciului si la antrenamente. De aici nu poti sa scrii ca e un mare fotbalist ci ca este un om cu daruire, care incearca pana reuseste si care ieri a avut si un pic de noroc.

Daca prin aceste calitati ajuti echipa constant atunci poti spune ceva cat de cat asemanator. Sa vedem constanta, si pe urma vorbim.

V

Niciun comentariu: