vineri, 4 septembrie 2009

Ce nu vedem noi, vad altii

Ce nu vor sa priceapa o gramada de oameni, din Romania, au facut-o se pare unii din Anglia si anume Oxford Analytica sau pe scurt OXAN.
Asa deci, pentru toti idiotii care cred in toate balivernele de la televizor am o stire:

Citate:
"Analiza think-tankului britanic - care are ca subiect „influenţa trusturilor de presă în bătălia pentru putere” - mai arată că Vîntu a avut două întâlniri „bine mediatizate” cu rivalul lui Băsescu, Mircea Geoană, şi se bănuieşte că trustul Realitatea-Caţavencu îl susţine pe liderul PSD. Oxford Analytica aminteşte şi de faptul că proprietarul televiziunilor Antena, Dan Voiculescu, „un politician cu un backgoround în comerţul exterior în era comunistă”, este aliat cu PSD de peste un deceniu."

"Jurnalismul de investigaţie a fost îngropat. (...) Conţinutul trivial sau senzaţionalist a înlocuit reportajele serioase”, scrie în analiza Oxford Analytica. În plus, mulţi ziarişti cu o gândire independentă au fost destituiţi sau forţaţi să se plieze pe noua linie editorială.

Potrivit acestei analize, presa nu mai este un loc unde se discută „serios” viitoarele opţiuni de politică, ci pare a fi hotărâtă să învenineze competiţia prezidenţială dură care se desfăşoară în această toamnă. OXAN arată că CNA încearcă să menţină „standarde acceptabile”, dar este divizat politic şi are puteri limitate."


"Oxford Analytica (OXAN) a publicat o analiză în care arată că trusturile media controlate de Vîntu, Patriciu şi Dan Voiculescu şi-au coordonat, în 2009, atacurile împotriva lui Traian Băsescu. "

Si gata. Cine mai comenteaza sa citeasca bine de tot articolul si pe urma sa discute...prin argumente..daca mai are. 

Scepticii o sa ne intrebe, cine mai e si OXAN asta? R: Companie indepedenta, infiintata in 1975. Oxford Analytica are printre clienţi guvernele Statelor Unite, Germaniei şi Franţei, precum şi companii precum Merrill Lynch sau Boeing.  

Un comentariu:

Wabbit spunea...

Well, nimic nou sub soare. I mean, trustul Intact nu a fost de partea Carmaciului, iar Realitatea e abia (cred)de anul asta s-a lepadat de mariner, pana anul trecut tinandu-i partea.