luni, 5 ianuarie 2009

Treaba la romani II

Pana nu demult, mergeam cu teama la pompele de benzina si observam cum litrul de benzina fara plumb 95 era ff aproape de pragul de 4 lei. Dupa care a urmat aceasta...criza. Cotatia internationala a barilului de petrol a scazut mult, si intr-un final s-a ieftinit benzina si pe la noi ajungand undeva pe la 2.75 acelasi tip ca cel mai sus mentionat.
Preturile la alimente, servicii etc au ramas aceleasi insa. Acum, imediat dupa intrarea in noul an (desi sa fim sinceri si pe 31 era acelasi lucru) pretul la pompa a crescut usor, la 2.83. Motivele oficiale fiind cresterea accizelor si trecerea la carburant de tip EURO 5 conform normelor impuse de UE. In fine. Trecem pe langa faptul ca benzina pusa de mine mai mult ca sigur nu era EURO 5 dar am platit mai mult pe ea.
Si uite asa ajungem frumos la ziua urmatoare cand se anunta scumpiri la nu stiu ce alimente din cauza...desigur, scumpirii benzinei!!!
Nu pot sa cred asa ceva. A scazut, a scazut, pretul la produsul x a ramas acelasi, si imediat cum a crescut usor pretul benzinei...hopa si produsul! Nu se poate asa ceva!! Ba pardon..se poate ca despre asta vorbesc - Romania...nici nu prea stiu de ce scriu cu 'r' capital.

Ca fapt divers, dar ramanand in aceeasi sfera: Suntem in mijlocul iernii, si cu toate astea pretul inghetatei (da, mai sunt persoane care mananca inghetata si pe timpul iernii) este identic cu cel din timpul verii. Si pun pariu ca vara aceasta care vine, acelasi produs va avea un pret cu 20-50% mai mare pentru ca... e vara si cererea e ridicata :|.
Dar deh, traim in Romania. ( si nu asta ne ocupa tot timpul! )

V

Niciun comentariu: