vineri, 14 decembrie 2007

Sportul la Romani

Foarte interesanta chestie. La noi in Romania, toate ziarele de sport si canalele de stiri sportive difuzeaza 90% fotbal. Desi fan al acestui sport, lucrul acesta ma intristeaza si enerveaza in acelasi timp.
In primul rand, fotbalul din Liga 1 este foarte prost din punct de vedere calitativ. Ba mai mult, conducatorii echipelor sunt niste javre ordinare, fara pic de bun simt sau discernamant. Iar ziaristii nostrii, daca pot fi numiti ziaristi, tiparesc orice prostie scoasa de Becali, Borcea sau alte asemenea specimene.
In al doilea rand, in timp ce echipele din Liga noastra de faptul se chinuie, sau mai bine zis se fac de ras in Europa, alte echipe dar din alte sporturi precum handbal-ul (atat echipa nationala cat si echipele de club) fac senzatie in aceleasi competitii europene.
Intradevar, astazi, dupa victoria Romaniei in fata Frantei, prima pagina este rezervata acestei victorii. Dar atat. Doua-trei alte articole si in rest...ca Becali e suparat pe Neaga. Mai mult, de dimineata cand am deschis TV-ul, erau stirile sportive; cu ce au inceput? cu un interviu cu Becali. (!!)
Azi am decis nici sa nu mai ma uit la vreo stire sau sa citesc vreun ziar online. Intru pe eurosport daca e sa mai vad cate ceva si atat. Nu merita atata atentie din partea mea aceste caricaturi de personaje care se auto intituleaza jurnalisti.

Niciun comentariu: