Sunt numite netbooks, nettops și câteodată chiar și ultra-mobile-devices. Indiferent de numele lor, aceste calculatoare portabile care nu depăsesc 10" in ecran și sunt 'motorizate' de cele mai multe ori de Intel Atom cu maxim 2GB ram (limita impusa de microsoft sau intel nu mai țin minte exact) si cu o placa video integrata de la intel impreuna cu un hdd la 5400 sau un ssd, au devenit deja celebre. Datorită lor numarul calculatoarelor portabile a crescut, depăsind astfel la vânzări calculatoarele standard (non-portabile :)) ).
Bine, trecând peste multe polemici deja existente eu am ajuns la concluzia că un astfel de dispozitiv imi este de folos. Și atâta timp cat va fi folosit exact pentru ce a fost creat, și anume un al treilea calculator atunci iși va face treaba excelent. Mi-am dat seama de acest lucru in multe din momentele moarte de la facultate cand eram plesnit de o idee mișto, sau poate chiar mai multe dar nu aveam cu ce să ma conectez și să scriu. E adevarat, aș fi putut lua frumos un pix și o foaie dar pe lânga faptul că scriu și mai frumos și mai repede pe calculator, nu aș mai fi nevoit ca mai tarziu să stau sa tastez cele scrise mai devreme.
Și cum nu luam pix si foaie, multe dintre idei se pierdeau total aiurea. Sau un alt exemplu, cand vorbim despre diverse si vine careva cu vreo metoda de rezolvare la o problema, intru frumos in netbook, scriu programul il compilez si vedem dacă merge.
Din păcate dar și din fericite momentul prielnic cumpărării unui asemenea dispozitiv a trecut. Din păcate pentru că acum aș fi nevoit să scot mai multi bani din buzunar si din fericire pentru că lucrurile au evoluat iar acum sunt mai ergonomice decat inainte.
Nu m-am hotarat cand voi lua, habar nu am nici ce model aș vrea exact insă știu că este deja in planurile mele. Vom vedea și cum evoluează lucrurile pe viitor.
V
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu