sâmbătă, 30 mai 2009

Benchmarking Windows 7 with anti-virus software

How the testing was done: After each software was installed, one reboot, let them make their scans, reboot, waited again, another reboot and then started everything. All of them were installed with default settings therefore the number can be higher or lower depending on different tweaks.

Since most of the tests were about the same I pointed out only two of them which differentiate clearly what is means to have one of them on your computer.

So here we go:

1.1 Boot-up time1: 0 min 42 sec 17;
Boot-up time2: 0 min 39 sec 23;
Boot-up time3: 0 min 36 sec 70;
Boot-up average:

1.2 Resources and processes in idle mode: 35 processes 466mb ram ~22%



With Eset Nod32 version 4 (29.9 mb)

2.1 Boot-up time1: 0 min 46 sec 50;

Boot-up time2: 0 min 43 sec 73;
Boot-up time3: 0 min 44 sec 13;

2.2 Resources and processes after boot: 37 processes 521mb ram ~ 25%



With Kaspersky Antivirus 8.0 technical preview for Win 7 (53.2mb)


3.1 Boot-up time1: 0 min 48 sec 18 ;
Boot-up time2: 0 min 45 sec 75;
Boot-up time3: 0 min 44 sec 23;

3.2 Resources and processes in idle mode: 41 processes 575mb ram ~28%


With AVG Anti-Virus 8.5 for Win 7(71.1 mb):

4.1 Boot-up time1: 1 min 11 sec 33;
Boot-up time2: 1 min 01 sec 96;
Boot-up time3: 0 min 54 sec 90;

4.2 Resources and processes after boot: 42 processes 604mb ~ 29%


To sum up:






I must admit that the result for AVG are a bit strange and I will try to have a retesting.

From another point of view the first thing that can be noticed is how superfetch really works
. For the rest... I leave it up to you.

V

vineri, 29 mai 2009

Z de la zgomot

Daca te afli printre fericitii posesori ai unei case/garsoniere/apartament din centrul orasului sau unul care are geamurile catre o sosea importanta atunci cu siguranta stii calvarul zilnic la care esti supus si care vara atinge cote maxime deoarece geamul termopan nu mai poate sta inchis.

Toata ziua esti inconjurat de zgomot care vine de la: cîrdul de masini care la noi se numeste trafic, nesimtirea soferilor din cîrd care claxoneaza orice prostie sau imediat cum se face verde de parca toti ar avea treburi extreme de importante care nu mai pot astepta, idiotenia motociclistilor care tureaza motoarele pentru a ma duce in pragul disperarii, alarmele masinilor care nu fac inca parte din cîrd (au luat o pauza) la care am devenit aproape imun de ani de zile de cand le aud, sirenele masinilor de politie sau a celor de salvare. Ah si sa nu uit, ultima moda de publicitate cu un tip sau tipa care țipa dintr-un difuzor despre mari oferte la nu stiu ce magazin sau ceva asemanator.

Astea se intampla ziua...dar noaptea? Ai crede ca e liniste...e bine ai crede prost. Noaptea avem in primul rand salvari si politie (bine, nu chiar si in mijlocul noptii dar oricum), ocazional mai avem caini turbati si idioti care latra la numai ei stiu cine, si bineinteles sa nu uitam de specimenele de neandertal care vin cu o masina, deschid geamuri, usi si dau manelele la un volum de concert. Iar mai nou, cursele de strada unde evident trebuie sa existe turatii mari, filtre de aer sport, evacuari modificate si capete gaurite pentru zgomote 'de cursa'. Si din ce in ce mai des aceiasi idioti pe motociclete.

Daca in privinta majoritatii cazurilor nu am ce face exista doua lucruri care pot fi modificate. Motociclistii care pot fi impuscati si manelarii care pot fi torturati si pe urma impuscati (in cap, de doua ori!). Dar hai sa nu ne grabim cu asemenea actiuni nedemene de oameni civilizati.
Mai bine, in cazul celor care asculta manele noaptea de ma obliga si pe mine sa fac acelasi lucru, sa-i raportam/denuntam/what ever/ la politia comunitara. Si sa asteptam 2 ore pana vine echipajul. Poate pana atunci inventez vreo pilula magica de somn. Sau cel mai probabil cei in cauza pleaca in alta parte si deci nimeni nu pateste nimic oricum.
Iar in cazul motociclistilor sa sper ca cineva sa inaspreasca legile si, mai important, cineva sa le aplice.
Si raman cu speranta...

V

luni, 25 mai 2009

P de la publicitate

Initial vroiam sa spun cateva vorbe despre calitatea spoturilor publicitare romanesti. Insa m-am razgandit si am studiat cazul mai general.
Trebuie sa recunoastem ca peste tot gasim publicitate. Oriunde am merge dam peste ea. Incepand cu monitoare uriase si afise imense, pana la forma cea mai mica de publicitate posibila.
Cand vii dinspre Palatul Parlamentului si te indrepti spre Unirii se observa acest lucru foarte bine.
Cand ne uitam la o emisiune sau un serial sau un film la televizor dam, din nou, peste publicitate.
Cand mergem pe stadion, la un meci de fotbal vedem panouri publicitare, tricouri pe care sunt trecuti sponsori etc.
Pe masinile de formula 1, 3, Nascar si asa mai departe.
Sau pe fiecare pagina web, daca nu ai ceva pop-ul blocker iti apar ostentativ si agasant.
Mai rau insa, este ca pana si oameni au devenit plansete publicitare. Fiecare producator trebuie sa etaleze clar marca pe care o poarta acea persoana. Aproape pe fiecare lucru care-l luam trebuie sa se faca publicitate la ceva. Pana si pe o amarata punga pentru paine.
Mai este cazul sa vorbesc despre suma enorma de bani pe care Antena 1 o plateste pentru a difuza meciurile?
S-a ajuns asa departe ca pana si cand mergi intr-o toaleta publica dai numai de afise sau mesaje de tot felul. Practic orice loc public, orice loc frecventat de cineva a fost invadat si capturat de aceasta piata de 'imagine'.
In concluzie, oamenii au devenit, dupa mine, mai mult atacati.

Tin minte cand conduceam prin Germania, bunul meu prieten mi-a spus ca au facut niste psihologi teste si au constatat urmatorul lucru: cu cat sunt mai multe semne de circulatie, cu atat conducatorul ignora mai multe.

Si stau si ma gandesc, ca mai mult ca sigur acest caz se aplica si aici. Omul fiind practic infundat in atatea mesaje, logouri, sloganuri, imagini, videoclipuri devine imun intr-un final la toate.

Partea proasta e ca la noi inca nu s-a atins apogeul precum s-a intamplat in Japonia sau in America in Times Square spre exemplu. Acolo vorbim deja despre saturatie.

Dar omul, inventiv ca intotdeauna o sa gaseasca si alte metode. Cine stie ce ne rezerva viitorul...
V

duminică, 24 mai 2009

B de la Banel

In sfarsit mi s-a indeplinit dorinta. De mult vroiam si eu niste statistici referitoare la acest "jucator" pentru ca m-am plictisit sa-l tot critic fara a avea un suport in spate. Si pentru a 'n-spea mia oara' zic acelasi lucru. Nu are ce cauta pe terenul de fotbal. Poate la atletism. Daca nu, copil de mingi.

Asa, deci domnul Nicolita a jucat in 68 de mingi in 98 de minute. Dintre aceste 68 de mingi, 34 au fost pierdute. Asta inseamna jumatate din mingi pierdute. Despre restul, majoritatea care nu au fost pierdute au fost fie pase inapoi fie pase in lateral la 3-4 metri. Dupa aceea, nu are nici un dribbling facut (pentru ca nu stie!) si din 5 loburi nici unu nu a reusit. Si a doua cea mai importanta statistica, din cauza postului pe care il joaca, din 9 centrari NICI UNA nu a fost buna!!!

Practic, Banel a jucat mai mult cu echipa adversa. Lor le-a dat mult mai multe mingi utile.

miercuri, 20 mai 2009

Strange thing in Vista

Well this is something I really cannot explain. It just happened.
So, I was working on my PC and a small programs wants to update. I let it and the system reboots. It logs on back to Windows and...surprise: Every icon was gone, the sidebar was back on with the calendar, notes and clock and the start menu was 'clean'. If I didn't knew better I would have said it looked like a fresh OS install. And I'm like..'W00t?'.
I accesed the desktop through explorer and all my files, icons etc where there. But not on the desktop :)) So restart the computer. Everything went back to normal.
It works but....damn.
V

luni, 18 mai 2009

18 Aprilie 2009. Bucuresti, Romania. Ora 7:45 AM. Afara sunt 19 grade Celsius.

duminică, 17 mai 2009

Despre Eurovision

Ma tenta ideea de a scrie despre acest subiect dar m-am razgandit de cateva ori. Asta pana cand am avut o discutie telefonica care m-a impins sa scriu, in primul rand pentru ca am inteles ca din partea Romaniei, spectacolul a fost chiar bun.

Eu nu ma uit la acest 'show' din simplul motiv ca mi se pare cel mai politizat concurs de acest gen. Iar acest lucru mi-a fost demonstrat inca o data. Tarile nordice se voteaza intre ele, restul lumii voteaza cu vecinii. Bosnia cu Serbia, Moldova cu Romania si Romania cu Moldova. Si tot asa. Si din nou, desi (cica) am avut o reprezentatie foarte buna, am iesit printre ultimii. Dovada inca o data ca mai nimeni din Europa nu ne suporta. Mai mult, tara castigatoare am inteles ca a luat un avans considerabil si a terminat cu un numar imens de puncte. Iar dupa calcul persoanei dragi cu care am vorbit la telefon, peste 80% din toate tarile au acordat castigatoarei din acest an punctajul maxim. Ceea ce suna....aiurea. Ma abtin de la alte comentarii aiurea.

V
My Logitech G15 keyboard has a small screen. Every now and then I use this screen to grab some information. Mostly, I use the build in application which tells me about the amount of RAM occupied and the same for CPU. (both cores independently). I remember that Everest Ultimate has also a much better plug-in that displays much more information. However, it costs quite a lot for me right now so I just stick to what I have.

Now what really intrigues me is something I have found a couple of time before, mostly by accident. The scenario: Using my computer intensevly, CPU at 100%, RAM anywhere between 70% and 80%. Sometimes, when I exit all applications rapidly, Vista takes "only" 17%. However, there is a small timeframe in which the OS is barely responsive. Afterwards it all goes fine. And also the amount of ram goes back up at 30-35%.

My question would be if those 17% actually mean the amount of memory that Vista consumes all by itself of not. Mind you, I have 4 and not 2GB installed. My first thought will be that, yes, it takes 17% and the rest till, 35-40 is occupied by SuperFetch. But come to think about it, SuperFetch is good when opening different apps more quickly not for moving aroung your OS. So yes, I am confused. And probably this post is the same.

I have a lot going on in my mind right now, so please excuse my 'crowdiness"

V

vineri, 15 mai 2009

O stea cazatoare

Si uite asa, dupa un campionat aproape terminat si dupa acest meci in care Rapid ne-a batut acasa cu 1-2 s-a finalizat transformarea. Idolul ce era Lacatus in Ghencea a devenit un personaj injurat. Si pe buna dreptate. Greseli fatale azi cu Semedo si Dayro M. Si inca caut explicatia pentru care Kapetanos a fost schimbat; adica in ultimile minute am avut 4 centrari si vreo 5-6 cornere si noi nu il avem pe cel mai bun jucator de cap in teren? Ba mai mult, insistam cu centrari pe sus? Ba mai mult, il tine in teren pe Plesan care dupa minutul 70 nu mai putea alerga?

Deci care sunt concluziile? Destul de simplu. AFARA CU: Lacatus, Pedrazzini si cu preparatorul fizic
Dupa care VANDUT pe: Semedo, Dayro M., Lita, P. Marin, Stancu, Nicolita;
Trecut in rezerva pe: Zapata, Kapetanos, si toti ceilalti. Singurii care merita cat de cat la aceasta ora ar fi Tiago Gomes si Toja.

Este foarte trist ce se intampla la Steaua. Multi spun ca este cea mai slaba echipa din istorie. Mi se pare mult spus, dar este intradevar o echipa de liga II.

Cat despre meciul in sine...sa nu isi imagineze cineva ca Rapid-ul a meritat...P. Andrade ala trebuia eliminat dupa intrarea criminala la Plesan, iar golul doi a fost marcat din offside. Dar scuze intotdeauna se vor gasi. Solutii mai greu dar sunt (vezi mai sus). Radicale? Intocmai! Numai asa poti spera la ceva mai bun in viitor.

Cat despre "fotbalul romanesc" la HALUL in care se prezinta Dinamo, Rapid si celelalte care emit pretentii de CL si EC ma gandesc cu groaza la sezonul european viitor.

Vom vedea ce va fi insa cel putin acum...Viitorul NU sunt bine.

miercuri, 13 mai 2009

Office 2003 and Office 2007 on the same computer

Although it might sound strange, some people need both versions of Microsoft's Office suite because of the many changes in some programs. Also, it seems there are still some compatibility issue. For example a document made in Office 2007, saved as .doc and opened with office 2003 might have some small differences which for some are annoying. Even more, if two or more ar working on the same project and don't have same version it gets quite frustrating.

This is the way to have them installed on the same machine. However I have tested it for Word, Excel and PowerPoint ONLY. The other might also work and... for sure, two versions of Outlook will definetly NOT work so watch out!

In my case, the computer already had Office 2007 installed. I've added 2003 edition in the same partition but in a different folder (C:/Program Files/Microsoft Office03). Choose custom installation so that I could choose only those three above.

After the succesful installation I had a .docx document-> right clicked -> open with and had Microsoft Word two time but with different icons. Opened it with 2003. No problems. Afterwards I selected 2007 edition and a setup window appeared and after a while it was gone. However, Word 2003 was not in the open with options and I could not use it to open it anymore.

Therefore the proper way is, after installing it (I did a repair so it's the same thing), don't open anything, hit 'windows key' + 'r' or select "Start" and "Run" and type

* reg add HKCU\Software\Microsoft\Office\11.0\word\Options /v NoReReg /t REG_DWORD /d 1

* reg add HKCU\Software\Microsoft\Office\12.0\word\Options /v NoReReg /t REG_DWORD /d 1

I entered only the second one, 12.0 that stands for Office 2007 because that was the one which cauzed trouble but in other cases might very well be the other way around.

Fact is, after this it worked without issues. My thanks go to David Overton.

V
[ Versiunea in limba romana pe RGSTUFF.ro ]
And again another warning: DO NOT INSTALL Outlook 2007 and 2003 on the same machine.

duminică, 10 mai 2009

Ce trend ciudat

Tocmai vin de la cinematograf unde am avut placerea de a viziona X-Men de la Origini: Wolverine. Ce este un pic ciudat si aiurea este faptul ca actiunea se petrece 'cronologic' inaintea celorlalte filme X-Men aparute. La sfarsitul acestui film apare practic pentru prima data profesorul Xavier care ia totii copiii speciali si ii baga in scoala. De aici incepe tot tamtamul cu X-Men care pe 'vremea aceea' nici nu exista. Erau doar niste mutanti. In fine.

Un alt exemplu care imi vine in minte ar fi viitorul film "I am legend 2". Nu stiu cand apare, stiu doar ca Will Smith a fost de acord sa joace si in 'sequel'. L-am pus in ghilimele pentru ca este o continuare numai din prisma cifrei 2 din titlu (asta daca nu cumva il schimba intre timp). Se pare ca actiunea se va petrece inainte de infectarea oamenilor si la scurt timp dupa. In primul film el fiind deja stabilit bine de tot, avand o anumita rutina, despre trecut fiind prezentate cateva secvente cand personajul rememora - ca spectatorul de rand sa inteleaga cum s-a ajuns in situatia aceea si de unde avea cainele. Eu dupa ce am vazut filmul am fost destul de mirat deoarece mi s-au parut multe parti relativ importante scoase din carte. In orice caz personal mi se pare foarte ciudat sa ma uit la acest film. Stiu deja ce se va intampla cu el. Sa ma uit la un film doar pentru a face 'desfasurare a actiunii' mai ampla mi se pare ceva de genul..hai sa facem un film de dragul de a face unul. Vom vedea ce iese. Oricum am impresia ca se bazeaza mai mult pe 'nume'. Atat al personajului cat si al cartii/filmului iar calitativ va avea de suferit. Sper insa sa nu fie cazul.

Sunt sigur ca ar mai fi si alte cazuri insa doar aceste doua m-au lovit in cap acum.
V

joi, 7 mai 2009

Filozofia fotbalului

Ce mare filozofie e si in fotbalul asta? 22 de oameni care alearga dupa o minge pe un teren verde ca sa o bage in una dintre porti.
Asta ar fi punctul de vedere al catorva persoane pe care le cunosc si pe care pur si simplu nu ii intereseaza acest sport, acest fenomen.

O foarte scurta caracterizare care este extraordinar de la obiect si expusa intr-un mod poate prea simplist a fost facuta de Emeric Ienei pentru care, in paranteza fie spus, am tot respectul pentru ce a facut, chiar daca a avut si el anumite slabiciuni. Domnia sa a spus ca este un sport complicat in care un jucator loveste mingea intr-un anumit mod cu un picior iar cu celalalt isi mentine sprijinul. Daca nu as sti mai bine parca aceste cuvinte ar veni de la un gimnast.

De unde provine acest sport nu este foarte clar. Sa spunem insa ca acesta a fost inventat de englezi. Si nu stiu cum, si nu stiu de ce dar acesta a devenit cel mai popular dintre toate. De aceea este denumit si Sportul Rege.

Un sport care nu s-a schimbat de-a lungul anilor. Fundamental vorbind. Si asa cum este scris si in cartea lui Ioan Chirila, 'Mexico 70' poate si de aici vine frumusetea fotbalului; nu a fost supus transformarilor si evolutiilor. E drept insa ca acest lucru pare sa se sfarseasca o data cu presupusa adaugare a inca unui arbitru, acceptarea probelor video pentru anumite faze sau dotarea mingii cu sensori care sa indice daca aceasta a trecut complet sau nu linia portii. Insa pana ca toate aceste modificari sa intervina, fotbalul isi pastreaza frumusetea si puritatea.

Daca din aceasta perspectiva lucrurile sunt cam la fel, din cea a modului de joc lucrurile stau complet diferit. Dovada stau acele filmari alb-negru care se gasesc atat cu meciuri din campionatul nostru cat si cele cu echipa nationala. Aici chiar a intervenit evolutia. Lucru normal de altfel, mergand mana in mana cu evolutia corpului uman. Desi si aici ar fi ceva de spus.
Nu de putine ori am auzit oameni mult mai in varsta ca mine spunand despre cutarescu ca avea o viteza de nedescris. Si altul ca avea o forta a sutului extraordinara. Si ma gandesc ca este posibil ca forta omului in stadiul pur sa fie aceeasi si doar conditiile, mediul in care aceasta forta isi arata limite sa fie mai propice. Nu se poate face comparatie intre gazonul de atunci si cel de acum. Sau tipul de minge. Cat despre ghetele de fotbal e deja inutil sa mai vorbim. Si probabil ca aceste schimbari au dus la imbunatirea performantelor. In fine, depasesc repede si acest topic pentru ca o lungesc prea mult. Deja am ajuns la o lungime la care Pitzy ar exclama 'pff, e prea mult de citit; nu am chef' si ar inchide pagina imediat. Cu atat mai mult cu cat nici nu il pasioneaza fenomenul.

Si e foarte posibil ca si un cititor oarecare indragostit de acest sport sa nu il citeasca pana la capat. Fie ca se plictiseste, fie ca observa poate ce prostii debitez acum si considera ca este inutil sa mai piarda timpul. In fine. Aceste ganduri vor ramane. Pentru mine si pentru oricine.

Revenind acum la filozofia fotbalului, ca despre asta vroiam sa vorbesc inca din start. Avand deosebita placere de a urmari meciurile din Liga Campionilor am ajuns pentru a-n-a oara la aceeasi concluzie. Concluzie pe care o voi impartasi acum si care are legatura cu viziunea mea asupra ceea ce inseamna o echipa de fotbal. Si incepem:

Stim cu totii ca ne plac golurile. Tuturor ne place jocul spectaculos iar deseori cele mai mari sume de transfer se invart in jurul atacantilor si/sau oamenilor de gol. Insa daca ai un atacant de mare valoare, acest lucru nu este suficient. Ba mai mult, daca ai o intreaga linie de atac formidabila sunt in continuare sanse sa nu castigi nici un titlu, nici o cupa nimic.
Astfel, paradoxal, o echipa puternica are o aparare foarte buna. In primul rand fiecare jucator trebuie sa aiba valoare, apoi toti 4 sa joace ca o mini-echipa. Despre portar eu zic ca este mai bine sa ai unul bun si constant decat unul formidabil. Pentru ca acel portar formidabil iti va scoate uneori mingi aproape imposibile dar va gafa la unele foarte usoare si de cele mai multe ori vor aduce mari prejudicii.

Plecand astfel de la o echipa cu un portar bun si constat si continuand cu o linie defensiva de clasa se poate vorbi despre constructia unei adevarate puteri. Urmeaza linia de mijloc unde pe aripi nu s-au schimbat multe. Este nevoie de oameni care sa alerge mult, sa dribleze si sa centreze. La centru insa este nevoie de cel putin un om de creatie, un om incisiv care sa atace vertical sa scoata un adversar din joc si sa gandeasca repede urmatoarea miscare si de inca unul care sa-l sustina pe cel creativ ( cum ziceam intr-un post anterior sunt sanse sa piarda mingea) si care sa vina sa sustina si defensiva in momentele grele; deci un om de travaliu.

Urmeaza apoi atacul care, clasic discutand, e format din unul sau doi jucatori. Din punctul meu de vedere, ideal ar fi din 2 oameni, din care unul cu un joc foarte bun de cap si cu demarcare jucand rol de pivot si inca unul complet care are si viteza are si sut si dribling si poate si o lovitura buna cu capul. Acela este omul de zeci de milioane.

Si cam asa este conturata echipa buna. Nu si ideala. Ideala ar fi cu oameni precum Wayne Rooney care desi joaca pe post de atacant, vine de foarte, foarte multe ori in defensiva chiar in propriul careu. Si alearga cu mult peste media echipei.

De asemenea este absolut esential ca pivotul sa se inteleaga si sa se simta foarte bine cu atacantul si cu mijlocasul de creatie care la randul lui trebuie sa se inteleaga mai cu toata lumea.

Nu pot si nu cred ca voi putea vreodata sa fac o echipa ideala. Nici macar daca ar fi sa aleg dintr-un grup restrans tot nu as putea. Poate pentru ca nu exista asa ceva. Dar sistemul care de altfel si reiese din descrierea de mai sus ar fi un 4-2-1-1-1. 4 fundasi, 2 aripi, 2 pe centru unu defensiv unul ofensiv si in atac tot doi - pivotul cu 'one-man-show'.
Pot sa spun ca pana acum cativa ani sistemul meu preferat era un fel de 4-2-1-2 in care ma gandeam la acel 1 ca fiind un mijlocas ofensiv care are geniul de pasa asemanator lui Xavi de exemplu si forta de patrundere a lui Lampard sa zicem si care are 2 atacanti in fata pe care ii poate servi. Aceasta politica s-a schimbat, noua metoda abordata permitand o flexibilitate mai mare.

Si apropo de flexibilitate tot acest sistem este doar creionat. Pentru ca in fapt, de multe ori aripile vor face schimb de locuri, mijlocasul ofensiv va face schimb cu unul dintre atacanti, tot timpul trebuie sa existe miscare pentru ca defensiva adversa sa nu poata anticipa miscarile. Iar cand ai si cazul ideal cu un jucator care alearga de ii ies plamanii si face treaba foarte buna si in aparare si in atac atunci chiar poti sta linistit. (subliniez treaba foarte buna ca asa multi s-ar gandi la Nicolita dar nu are nici o treaba cu el).

Iar toate astea vin sudate si legate de un antrenor. De un antrenor care cunoaste importanta defensivei si care poate daruii suficienta flexibilitate pentru a crea spectacolul pe care toti il tanjim dar si pentru a fi eficient si a castiga meciuri, puncte.

Si uite asa toate aceste cuvinte se reduc la doua necesitati. Conditie fizica si talent. Iar daca talentul nu e din abundenta atunci si mai multa conditie fizica. Altfel esti mort, depasit.

Cam asta ar fi treaba cu fotbalul. Culmea e ca am incercat sa scriu si cat mai putin cu putinta. Nici nu stiu daca are vreun sens ce am scris acum pentru ca nici macar nu voi sta sa recitesc. Asa au iesit, asa vor aparea.

Si daca stau sa ma gandesc mai bine, probabil de aceea a avut Steaua acea perioada foarte buna. Pentru ca Olaroiu a venit dupa munca lui Zenga care a facut o treaba extraordinara cu defensiva punand-o la punct, slefuind fiecare detaliu si scotand ce era mai bun din ea, si dupa munca lui Protasov care i-a reinvatat pe stelisti sa atace si le-a readus pofta de joc si de atac. Dupa ce aceste efecte s-au stins, echipa a jucat din ce in ce mai prost dupa care multi jucatori au plecat si multi au venit. Iar aici intervine un lucru care am uitat sa-l mentionez in aceasta filozifie: pentru a face performanta este nevoie de o finantare solida si de rabdare. De un antrenor bun care sa stea ani si ani de zile. Chiar daca in primii nu se castiga nimic.

Constructia nu este usoara, este anevoioasa si trebuie sustina si de o pepiniera productiva. Ceea c e cer eu nu prea vad insa posibil in Romania. Si nu numai aici dar si in multe alte tari.

Inchei cu speranta ca fotbalul frumos nu va muri. Si cu deja invechita speranta ca lucrurile la noi vor fi mai bune. Si pentru echipa nationala si pentru echipa mea de suflet.

V

miercuri, 6 mai 2009

Miscarea Kepleriana

Cursul care se afla pe locul 2 al celor mai misto de la aceasta materie numita Mecanica (de altfel grea si naspa) a avut loc ieri.
In acest curs s-a vorbit despre Legile lui Kepler care sunt printre cele mai de bun simt pe care le-am intalnit pana acum. Ele suna cam asa:
1. Planetele, in miscarea lor in jurul Soarelui descriu traiectorii eliptice. Soarele ocupa unul din focare.
2. Raza vectoare a planetei descrie arii egale in intervale de timp egale.
3. Raportul dintre patratul perioadei si cubul semiaxei mari este "acelasi" pentru toate planetele.

Scurt, concis si clar.

Ar fi de precizat faptul ca aceste legi sunt adevarate in cazul in care exista o forta de atractie universala intre Soare si Pamant, acestea din urma luate ca punct material.
V

Ah da, si pentru ca tot mi-am adus aminte de Mecanica mi-am adus aminte si ceva ce am citit acum cateva ore; din cartea 'A doua fundatie' a lui Asimov reiese foarte clar(atunci la inceput cand incercau sa o gaseasca) cat de importanta este alegerea referentialului!

marți, 5 mai 2009

Small bugs

Well well it seems I have found two small glitches with Windows 7.
1) I powered on my notebook on it's battery. Used it for a while. Afterward left it in idle mode for a couple of minutes. Naturally, it's screen brightness lowered. Without doing anything else, I plugged it in. However, the brightness remained the same. Even after moving the mouse, or typing something it did not return.
Since then I repeated this scenario a couple of times. For the most of the times, the behavior was normal.

2) Nevermind. It was my fault. And I am way to laisy to make all the mods necessary now so that the post would 'talk' about only one problem. I'm sure more will follow (not to pour gas or anythings, it's just there is no such things as perfect software; especially an OS).
V

luni, 4 mai 2009

There is hope

I was happy to hear that there is still hope for people out there.
Here is the latest chart for smartphones sold in the first quarter in US.
1. Blackberry Curve 83xx
2. iPhone 3G
3. Blackberry Storm
4. Blackberry Pearl
5. G1

Seriously now. Any real business man, be it young or old, would tell you that BlackBerrys are much much better than iPhones. Period.

iPhone's are better for something else. Not sure right now, but I came to this conclusion.
I can by a cheap phone with a whooping battery and together with my iPod Touch I have everything I want. Basically an iPhone but without having to pay an enormous monthly subscription. For calls (because, you now, that's what a phone is for) I can use that classic one with enough battery for a week and for other stuff like music, videos, wi-fi, games my iPod Touch. What I might miss? 3G connection which I don't need and the camera the iPhone has which is...crappy to say the least. So basically nothing.
Bottom line I get myself the same benefits with extended battery life and cheaper investements both initially and periodically.
V